Σπίτι » Ο Τζέιμς Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα γυρίζει το Avatar για το υπόλοιπο της ζωής του

Διαφήμιση

Ο Τζέιμς Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα γυρίζει το Avatar για το υπόλοιπο της ζωής του

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη το τρίτο μέρος του μνημειώδους franchise επιστημονικής φαντασίας, αλλά ήδη σχεδιάζει την έκτη και την έβδομη ταινία. Αντιλαμβάνεται ότι ίσως δεν θα μπορέσει να τις γυρίσει ο ίδιος, οπότε θα δώσει τη σκυτάλη στον διάδοχό του.

Μέχρι στιγμής, ο Τζέιμς Κάμερον έχει κυκλοφορήσει μόνο δύο ταινίες από την τεράστια σειρά επιστημονικής φαντασίας Avatar. Και οι δύο ταινίες ήταν εξαιρετικά επιτυχημένες. Το πρώτο μέρος κυκλοφόρησε το 2009, απέφερε 2,923 δισεκατομμύρια δολάρια και για δέκα χρόνια εξασφάλισε την πρώτη θέση στη λίστα με τις πιο κερδοφόρες ταινίες στην ιστορία.

Πολλοί αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό το εγχείρημα του Κάμερον να το μετατρέψει σε ένα μακροχρόνιο franchise, ιδίως καθώς η παραγωγή του δεύτερου μέρους τραβούσε δεκατέσσερα χρόνια. Και κατά μία έννοια, ο “Δρόμος του νερού” ήταν ένα εμπορικά ριψοκίνδυνο εγχείρημα, καθώς ο προϋπολογισμός της συνέχειας αυξήθηκε στα 400 εκατομμύρια δολάρια (η πρώτη ταινία είχε προϋπολογισμό 237 εκατομμύρια δολάρια), αλλά ο Κάμερον απέδειξε για άλλη μία φορά την ακυρότητα μιας τέτοιας συλλογιστικής – το “Avatar: Ο Δρόμος του νερού” απέφερε 2,320 δισεκατομμύρια δολάρια και θεωρείται πλέον η τρίτη ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στον κόσμο.

μπορεί να σου αρέσει επίσης

Διαφήμιση