Σπίτι » Ένα δέντρο ζόμπι μετατρέπει τα νεκρά φύλλα σε ρίζες

Διαφήμιση

Ένα δέντρο ζόμπι μετατρέπει τα νεκρά φύλλα σε ρίζες

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα δέντρο-ζόμπι που μετατρέπει τα φύλλα του σε ρίζες όταν πεθαίνει. Ένα δέντρο φτέρης που ανήκει στο είδος Cyathea rojasiana, το οποίο μπορεί να βρεθεί στον Παναμά στην Κεντρική Αμερική, έχει διερευνηθεί από επιστήμονες διαφόρων ερευνητικών ινστιτούτων. Κατέληξαν στο παρόμοιο συμπέρασμα ότι το δέντρο αυτό αναγεννά τα νεκρά φύλλα του με τη μορφή ριζών, οι οποίες στη συνέχεια τροφοδοτούν ξανά το δέντρο με θρεπτικά συστατικά, επαναφέροντάς το στη ζωή.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη γνωστή στην επιστήμη περίπτωση που παρατηρείται τέτοιο φαινόμενο σε δέντρο. Οι ερευνητές θεώρησαν ότι αυτή η μέθοδος επαναχρησιμοποίησης ιστών είναι πραγματικά καινοτόμος.

Οι επιστήμονες παραδέχονται ότι έμειναν έκπληκτοι από αυτό που είδαν. Το μέρος όπου φύεται το δέντρο που ανακαλύφθηκε είναι εξαιρετικά υγρό και άγονο και ουσιαστικά πρόκειται για μια αρχαία απόθεση παλαιάς ηφαιστειακής τέφρας, πλούσια σε πυριτικά άλατα αλλά όχι σε μέταλλα. Κατά συνέπεια, τα φυτά που αναπτύσσονται εκεί προσπαθούν να πάρουν θρεπτικά συστατικά από την επιφάνεια του εδάφους, καθώς το υλικό αρχίζει να αποσυντίθεται.

μπορεί να σου αρέσει επίσης

Διαφήμιση