Σπίτι » “Χαιρετισμός” στη NASA από τον Άρη: Το καταδικασμένο Ingenuity ανέλαβε αποστολή θανάτου

Διαφήμιση

“Χαιρετισμός” στη NASA από τον Άρη: Το καταδικασμένο Ingenuity ανέλαβε αποστολή θανάτου

Η αποστολή του Ingenuity μπορεί να έχει τελειώσει, αλλά το γενναίο ελικόπτερο δεν έχει σταματήσει ακόμα την ύπαρξή του. Την περασμένη εβδομάδα, η NASA ανακοίνωσε τη θλιβερή είδηση ότι το αγαπημένο αρειανό ελικόπτερο Ingenuity υπέστη σοβαρή ζημιά στα πτερύγια, η οποία έφερε το τέλος της αποστολής του. Η ζημιά αυτή έδωσε τέλος στο καινοτόμο ταξίδι του στον ουρανό του Άρη.

Παρόλο που το Ingenuity δεν θα απογειωθεί ποτέ ξανά, η NASA έχει μια άλλη αποστολή για το χτυπημένο αεροσκάφος – να “κουνάει” τα πτερύγιά του για επιστημονικούς σκοπούς. Ο επιστήμονας του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της NASA (JPL) και επικεφαλής της ομάδας Ingenuity Teddy Tsanetos δήλωσε ότι σχεδιάζουν να θέσουν σε λειτουργία τον κινητήρα του ελικοπτέρου και να “κουνήσουν” λίγο τα πτερύγιά του τις επόμενες ημέρες.

Η NASA δεν έχει ακόμη προσδιορίσει την αιτία και την έκταση της ζημιάς. Έτσι, στα τελευταία στάδια της ύπαρξής του, το Ingenuity έχει αναλάβει να καταγράψει βίντεο με τα πτερύγια του ρότορα να περιστρέφονται για να βοηθήσει τη NASA να μάθει περισσότερα για τα επακόλουθα του ατυχήματος.

μπορεί να σου αρέσει επίσης

Διαφήμιση